— naturunderstödd rehabilitering

Lyngby skola

På Lyngby skola kan du slå dig ner på en stol i den lummiga grönskan eller om du hellre så vill på en stenbumling med vidsträckt utsikt över det omväxlande landskapet. Bara fåglarnas kvittrande bryter tystnaden. Här bedriver vi kursverksamhet och rehabilitering med hjälp av naturens positiva inverkan på dig.

Filosofgången omgärdar 10 000 kvadratmeter med uppvuxen grönska, odlingar och en stor äng. Runtomkring böljar ett vackert landskap och det är inte långt till skog och naturreservat. I växthuset kan man sköta om sticklingar och orkidéer mitt bland fikon och druvklasar. Efter att ha gått upp för den gamla trappan i skolan, där hundratals barnfötter sprungit före, kommer man till ett rum för avkoppling med en vidsträckt utsikt. Innanför finns ateljén som med sitt mjuka ovanljus inbjuder till skapande.

Vår rehabilitering har sin grund i ett naturvetenskapligt tänkande och vi deltar i forskningsprojekt om naturens läkande verkan.

© Copyright 2012-2016 Lyngby skola. Med ensamrätt.

Webbproduktion: Inmedit AB