Efter en ovanlig sommar har solen gett många frukter och grönsaker en fantastisk smak. Tomaterna kommer man att minnas och man längtar redan efter nästa säsong. Druvorna i växthuset var söta och goda som vanligt, men de gröna som växer utomhus brukar vara ganska syrliga. De fick i år en helt annan smak och bra balans mellan sötma och syra. De var goda att äta direkt från stocken, men en del föredrog dem torkade som russin.
Nykelpigorna har varit många i år och man har hittat dem på olika gömställen som här mellan vindruvorna. I skogen kröp de in i bokollonen.
Sorkarna kommer man inte undan, men det är trevligare att titta på en konstfullt utformad jordhög än en stor nervissnad squash, till följd av att rötterna blivit uppätna.
En tidigare NUR-deltagare har lärt oss hur man på ett busenkelt sätt kan tillaga kastanjer så att det blir riktigt bra. Därför passar vi alltid på att samla in när de trillat ner från träden.
En härlig doft av torkad svamp stiger upp i fotografens näsborrar. Framöver kan denna skatt förvandlas till mycket, som t.ex. det populära svampsaltet.